MEGOSZTÁS

Úgy látszik még próbálnak harcolni a gyártók a kínai konkurencia ellen. Nem csak a nagyok, mint a Canon vagy a Nikon, de a kisebbek is, mint az Olympus, aki most – nagyjából utolsók közt – bemutatta a saját rádiós vakuvezérlőjét, és egy ezzel használható, közepes teljesítményű vezetéknélküli rendszervakut.

A vaku neve FL-700WR, melyből a W jelöli a rádiós wireless funkciót. Létezik FL-900R vakujuk is, az most a csúcs, de abban nincs rádióvezérlési lehetőség.

A 700-as vaku 42-es kulcsszámú, TTL+HSS-képes, és tud master és slave módban is működni. A rádióvezérlés hatótávja kb 30m. Emellett tudja a régi infrás vezérlést is. Beépített LED videofényt kapott, a feje 180 fokban forgatható és 90 fokban dönthető, vagyis ha jól veszem ki, hátrafelé nem lehet vele villantani. A zoomfeje 12-75mm (m4/3 értéken számolva, ekv. 35mm érték 24-150mm). A vaku időjárásálló kivitelű, max feltöltési ideje elég gyors, 1,5mp, ezért a gyártó szerint 10fps sorozatot is le tud követni (no persze minimum fényerőn).

Régebbi Olympus vakukat is bevonhatunk a rádiós rendszerbe az FR-WR rádiós vevővel

Az FC-WR rádiós vakuvezérlő hasonló alapokon nyugszik, 30m-es hatótáv, A-B-C csoport egymástól független vezérlése, és ez is időjárásálló. A kezelőfelülete meglehetősen egyszerű, nem fog belebonyolódni a júzer.

Ha jól sejtem a fenti eszközök más m4/3 rendszerű fényképezőgépekkel is együttműködnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..