MEGOSZTÁS

…akkor itt van egy új adapter, ami könnyebbé teheti az életed.

A Godox igyekszik mindenki számára könnyebbé tenni a váltást, de az tisztán látszik, hogy az elsőszámú “átcsábítási” célpiac a Profotot használók tábora lehet. Erről árulkodik a hamarosan megjelenő Profoto A1-vaku ellfenfél (aminek még nincs neve, csak megmutatták a Photokinán tavaly), továbbá a Godox AD400 PRO-hoz is lehet kapni többek között Profoto adaptert, ahogy azt a tesztben leírtuk, most pedig a Godox AD200-hoz kínál a cég ugyanilyet.

A lentebb látható adapter segítségével Profoto fényformálókkal hasznáhatjuk a Godox AD200 zsebvakuját annak bare-bulb illetve kerek villanófejével (a standard reflektoros fejjel nem kompatibilis). A Godox AD-P névre keresztelt átalakítót egyébként a Photokinán már megszellőztette a cég.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mekkora fényformálókat tud ez a kis adapter megtartani. Sajnos sehol nincs róla leírás, de a lenti fotókból (és nem mellesleg a Godox már megismert megoldásaiból) kiindulva úgy ítélem meg, hogy nem csak sima rácsúsztatható fej ez, hanem valamiképpen rögzül is az AD200-ra, és e rögzítés kioldására szolgál a kétoldal taláható gomb.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..