MEGOSZTÁS

A Photokinán megmutatták a korai prototípust, most azonban napvilágra került a gyártásérett verzió.

Íme a Godox új rendszervakuja, olyan formájú fejjel, amilyet elsőként a Profoto mutatott be az A1 vakuval. A neve Godox V1 lesz, li-ion akkumulátoros (650db 1/1 villantás, feltötési idő picivel 1mp fölött), és erre is rámennek az AD200 kerek fejének mágneses kiegészítői. A vakuerő 1/256-ig leszabályozató 0,1FÉ lépésekben a tárcsával, illetve 1FÉ lépésekben a tárcsa széleit nyomkodva. A fej beépített modellfénnyel is rendelkezik, a házon pedig erős LED videolámpát találunk.

A TTL+HSS vaku rádiós Master és Slave módban működik, a Godox végre kilőtte az infrás vezérlést és annak +2 menüjét/üzemmódját, egyszerűsítve ezzel a kezelést, továbbá Master módban is egyszerűbbé vált a távoli vakuk irányítása. A menüből indítva képes arra, hogy megvizsgálja a rádiós csatornákat és kiválassza azt, amit a legkevésbé zavarnak a környezeti tényezők, mint pl a Wifi.

Az alábbi videóban Rob Hall azt is elárulja, hogy míg az AD200 kerek fejében egy fixen rögzített villanócső található, addig ez a vaku 28-105mm zoomfejjel rendelkezik.

A Godox V1 március vége és április közepe között jelenik meg várhatóan.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .