MEGOSZTÁS

A Godox V1 vaku mellett napvilágra került a Godox X1 kioldójának második generációja az X2, mely számos újítást kap.

Az XPro kioldó érkezésével sokan azt hitték – köztük jómagam is -, hogy az öregecske X1T kioldó karrierje leáldozott, bár az tudott volt, hogy nem vezették ki a piacról. Most azonban kiderült, hogy nem hogy leáldozott, de komoly fejlesztést is kapott, bizonyos területeken még jobb is lett, mint a high-end XPro kioldó.

A Godox X2 formája ugyan maradt a régi, de minden pontján megújult. Lássuk sorban:

  • Új gombkiosztás, dedikált csoportgombok, átpozícionált vezérlőtárcsa, melyek azt sugallják, hogy az X2T-t jóval egyszerűbb lesz kezelni, mint elődjét
  • A Godox V1-nél már láthattuk, úgy az X2 kioldó is megkapta az új, billenőkaros vakupapucs rögzítést. Végre búcsút mondhatunk a tekergetésnek.
  • Új AF segédfényt kapott az X2, mely láthatóan nem vörös mintát fog vetíteni, hanem valamiféle LED-es videofényre hajaz majd.
  • USB-C csatlakozás a firmware frissítéshez, bár komoly adatátvitelre nincs szükség, de mindenképpen strapabíróbb csatlakozás, mint a microUSB
  • Bluetooth kapcsolatot is tud majd a kioldó, mely lehetővé teszi, hogy telefonhoz vagy tablethez csatlakoztassuk. Ez talán a legkomolyabb újítás, amit sokan vártak már. A segítségével műtermi fotózáskor a vakukat a telefonunkról, vagy a tabletünkről tudjuk majd vezérelni, így nem gond, ha a kamera állványon van és a tetejére rakott vakuvezérlő jobbára elérhetetlen. A teló/tablet irányítja az X2-t, az X2 pedig a vakukat.

Ezek után nagy valószínűséggel frissülni fog majd az XPro kioldó is úgyszintén BT funkcióval. További részleteket egyelőre nem tudunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..