MEGOSZTÁS

A Profoto Connect egy igencsak minimalistára sikeredett vakukioldó. A cég weboldalának nyitószövege szerint nincs más dolga, mint kioldani a vakukat: három állás van, OFF, Auto és Manual. Auto mód esetén TTL-ben villantja el a Profoto vakukat, Manual módban pedig mi állíthatjuk be azokat. De nem a kioldón, ugyanis annak se gombja, se kijelzője.

Az már csak a részletekből, továbbkattintásokból derül ki, hogy

ez a kis kütyü valójában egy Bluetooth adapter.

A kamerától veszi a jelet, hogy mikor kell elsütni a vakukat, és vezérli a vakukat is, de hogy mit vezéreljen, azt úgy tudja meg, ha összecsatlakozik Bluetoothon keresztül a Profoto Appal okostelefonon/tableten, ahol be tudjuk állítani a vakuerőt az egyes csoportokban. Ez egy jó dolog akkor, amikor tárgyfotózásnál műteremben, vagy mondjuk enteriőrfotózásnál nehezen elérhető helyen van a kamera és rajta a rádiós kioldó. Ilyenkor a legkényelmesebb a vakukat nem a kioldóról vezérelni, hanem egy külön eszközről.

Valamiért a Profoto ezt nem igazán hangsúlyozza ki a promoszövegekben, pedig a Profoto Connectnek pont ez a lényege. Még a nevében is benne van a legfőbb funkciója: “Connect”, vagyis összeköti a telefonod a vakukkal.

A Profoto Connect Canon, Nikon, Sony, Fujifilm és Olympus rendszerekre is elérhető. Beépített li-ion akksija 30 óra működést biztosít.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..