MEGOSZTÁS

Az alábbi videóban Rob Hall mutat be egy részletes összehasonlítást a Godox és a Profoto egy ligában játszó vakui között.

Ami a két cég közti vitát illeti, jelenleg ott tart az ügy, hogy a Profoto az összes Godox forgalmazónak levelet címzett, melyben leírják, hogy a Godox lemásolta a Profoto A1-et, ezzel szabadalmakat sértettek meg, így be fogják perelni a kínaiakat, továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy ebbe a perbe minden Godox-forgalmazót bevonnak, aki listázni meri a Godox V1-et. Úgy tudom ez egy publikus levél volt, amit az egész világ láthatott.

A Godox erre válaszul közvetlenül a forgalmazóinak küldött bizalmas levelet, melyet hivatalosan megerősíteni nem tudok a mi részünkről, én is csak a PetaPixelen olvastam a kiszivárgott infókat. E szerint a Godox arról tájékoztatta a forgalmazóit, hogy először is megdöbbentek a Profoto üzleti magatartásán, a “megfélemlítési taktikán”, továbbá közlik, hogy a Godox V1 a saját fejlesztésük, évek óta zajlott a tervezése, fejlesztése, így nem másoltak senkit és semmit. Ők is szabadalmaztattak ezzel kapcsolatban néhány megoldást, melyek még elbírálás alatt vannak. Közlik továbbá, hogy a kerek villanófej régóta forgalomban van már, Kínában 2011 óta szabadalmaztatott megoldás, tehát nem a Profoto volt az első, sőt a Profonak nincsenek is az ügyben meghatározó védett technológiái. Ami a Fresnel-üveget és mágneses kiegészítő csatlakozást illeti, szerintük teljesen bevett dolgok régóta a fototechnikai piacon, nem nevezethetők olyan innovatív dolognak, aminek a másolása problémás lenne.

De ami a legfontosabb, a Godox elmondása alapján a Profoto őket ezidáig egyáltalán nem kereste meg közvetlenül, és a Godox-forgalmazókat is konkrétumok bemutatása nélkül tájékoztatták, ebből a kínaiak arra következtetnek, hogy nincs elég ütőkártyája a Profotonak ahhoz, hogy ebből komoly ügyet tudjon csinálni, csupán csak próbálják befolyásolni a Godox piacát, a Godox mint cég saját forgalmazóival való jó kapcsolatát, mert mára eljutottak odáig, hogy komoly versenytársat látnak a kínai cégben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..