MEGOSZTÁS

A japán Nissin bemutatta legújabb zászlóshajó vakuját, melynek neve Nissin MG80, és igyekszik haladni a korszellemmel.

A TTL+HSS vaku természetesen rádióvezérléssel rendelkezik, tervezésekor a Nissin MG8000 Extreme-ből indultak ki, így az MG80 kvarc villanócsővel bír, hőálló és szellőző villanófeje van, a specifikáció szerint 1000 villanásig el lehet menni vele, mielőtt túlmelegedés miatt lelassulna.

AA méretű 14500 li-ion akksikkal 1,5mp-es feltöltési időre képes, sima NiMH akkukkal csak 3.8mp-et kapunk.

A vaku kulcsszáma 60-as 200mm-en (83Ws) és 20-as, amennyiben eltávolítjuk a zoomos fresnel fejet és a villanócső csupaszon lesz (ld a fenti képen). Merthogy a vaku ilyet is tud, bár ez még nem nevezhető igazán bare-bulbnak, mert a cső nem áll ki a fejből így sem, de például a Profoto stúdióvakunál sem áll ki a villanócső, szóval ez nem feltétlenül probléma. A fejbe 8W-os LED beállítófény is került.

A Nissin Canon, Nikon, Sony, Olympus és Panasonic verziókban lesz kapható és természetesen kompatibilis a Nissin NAS rádiós rendszerével. 8 vakucsoportot tud vezérelni, ebből négyet akár TTL-ben és Manuálban vegyesen, további négyet pedig vagy-vagy alapon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..