MEGOSZTÁS

A Profoto bemutatta az A1 rendszervaku egy új verzióját A1X néven, mely néhány apróbb újítás révén lett jobb, mint elődje.

A Profoto A1 és az A1X küllemre szinte teljesen megegyezik, maradt a kerek villanófej és a mágneses kiegészítő csatlakozás. Az új A1X azonban erősebb akkumulátort kapott, így 450 teljes erejű villanásra képes egy töltéssel az A1 350 villanásával szemben. Valamelyest javult az újratöltési idő is, mely max 1mp lett a korábbi 1.2mp helyett, továbbá a gyártó elmondása szerint a javítottak a “fit, feel and finish”-szentháromságon, ami magyarra fordítva kb. annyit tesz, hogy a vaku kidolgozottsága fejlődött a korábbi modellhez képest.

A Profoto A1 Canon és Nikon kamerákkal kompatibilis, míg az A1X-ből már érkezik Sony verzió is.

Természetesen az új modell is együttműködik a Profoto AirTTL és HSS rendszerével. A teljesítménye 76Ws és 9 FÉ átfogású a vakuerő állítás. Az ára is magasabb lett, míg a korábbi modell jelenleg közel 800 dollárba kerül, addig az A1X-ért csaknem 1100 dollárt kérnek el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..