MEGOSZTÁS

A Yongnuo bemutatott egy új top kategóriás vakut és egy Sony adaptert.

Az adapter Canon EF/EF-S optikákat fogad és alakít át autofókusszal Sony E bajonettre. A vaku meg…a vakut meg nem is érti senki szerintem a Yongnuon kívül.

Az új villanó neve Yongnuo YN560TX Pro. Ízlelgessük kicsit, miután elolvastuk mi is ez:

  • Az YN560TX Pro egy új generációs TTL vaku beépített rádiós jeladóval, ami magába foglalja a Yongnuo két protokollját, az 560-as és a 622-es rendszert egyaránt.
  • A protokoll márka-keresztkompatibilis, vagyis mint Slave-egység tudja fogadni a Canon, Nikon és Sony jeladók jeleit. (kamerára téve kell márkaspecifikus legyen)
  • A 622-es rendszerű Yongnuo vakuk és kioldók (YN968, YN685, YN622 II) 560RX módban (firmware update után) tudják fogadni az YN560TX Pro jelét.
  • Az YN560, YN660 és YN860 szériájú vakuk pedig közvetlenül tudnak kommunikálni az új vakuval.
  • Kompatibilis az RF603 és YN560TX II kioldókkal

Sajnos a vakuról nincs még fotó a neten, a Yongnuo leszokott róla, hogy bejelentés előtt kipakolja a weboldalára a termékeket. A nyitókép csak PS.

Szóval hát igen…a Yongnuo meg az elnevezések. Egy időben az 560-as széria jelentette a manuális vakukat, bár itt is volt már kavarc, mert a 603-as is ezt jelentette. A 622, meg az EX elnevezések jelentették a TTL-t. A TX jelentette egy kioldónál a jeladó megnevezését (RX meg ugye a vevőegység). Aztán jöttek a se füle se farka terméknevek, mint a 968, a 660 meg a 685. Most meg itt egy vaku, amit 560-nak hívnak, de mégis TTL-es. TTL vaku, de mégsem EX jelű. TX-nek írják pedig nem rádiós kioldó, és Pro az utótag, amit a Yongnuo sosem használt eddig…és kompatibilis a Yongnuo manuális és TTL rendszerével egyaránt. Talán ez az első próbálkozás, hogy letisztítsák a termékvonalat és a megnevezéseket, lehet hogy pár év múlva már átláthatóbb lesz, de jelenleg csak tovább növelték a káoszt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..