MEGOSZTÁS

Végre valahára megjelent Macre is a Godox firmware-frissítő szoftvere. Az egyik legalábbis.

A Godoxnál ugyanis úgy működik, hogy van egy keretszoftver (G-megnevezésű), azt kell először letölteni, majd hozzá a firmware-t. A keretszoftvert elindítva, az Godox eszközt csatlakoztatva tudjuk frissíteni azok gyári vezérlőprogramját, csúnya nevén firmware-jét. Amit időnként érdemes egyébként meglépni, főleg ha rakoncátlankodik a vaku/kioldó működés közben, vagy ha vadiúj fényképezőnk van, és a régi eszköz esetleg nem kompatibilis vele. A Godox nagy figyelmet fordít az eszközök szoftvereinek frissen tartására.

Eddig kétféle keretszoftver létezett, a G1 és a G2, a gyártó oldalán egy táblázatban lehet megtalálni, hogy melyik vakuhoz, vagy kioldóhoz melyik keretprogramot kell használni. Ezekkel egy bibi van, hogy csak Windows verzió létezik belőlük.

Az elmúlt hetekben azonban megjelent a Godoxtól a G3 keretszoftver, amiből már Windows és Macintosh verziót is kiadtak. Ez az első lépés végre, bár sajnos még csak a G3-ból van Mac-verzió, a korábbiakból nincs, a G3 meg csak az AD400 Pro, a V1, és a Pentaxos TT350 vakukkal, illetve a Pentaxos XPro kioldóval kompatibilis.

A Godox firmware-ek itt érhetők el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .