MEGOSZTÁS

Hivatalosan is bemutatták a Yongnuo YN560-TX PRO vakuvezérlőt, és a Yongnuo YN200 vakut.

A korábbi információknak megfelelően a Yongnuo YN560-TX PRO vezérlő végre egyesíti magában a cég TTL és Manuál rendszerét, vagyis a 622-t, és az 560/603-at, így a Godoxhoz hasonlóan e két rendszer azonos kommunikációs protokollal működik majd, ugyanaz a vezérlő tud TTL és manuál Yongnuo vakukat is irányítani, szimultán módon.

Kezdetben Canon verzió lesz csak, ezt követi később a Nikon és a Sony rendszer. Ez azonban csak a vakupapucsot/talpat érinti, a vezérelt vaku ezzel az új rendszerrel már bármilyen lehet. Ha csak rádióvezérléssel használunk vakukat, akkor egy kamerarendszer váltás esetén nem kell a komplett világítástechnikai rendszert lecserélnünk a fényképezőgéppel együtt, elég csak a kioldót, ugyanis például egy Sony-kompatibilis kioldó tud Canon-kompatibilis Yongnuo vakukat is vezérelni. (Nem véletlen ezt a két márkát említettem :D)

Az YN560-TX PRO a korábbi modellekkel is kompatibilis lesz firmwarefrissítés után.

A kioldóról végre képek is vannak, a pontos ára egyelőre nem ismert.

A Yongnuo bemutatta a korábban már kiszivárgott YN200 vakut is, ami a Godox AD200 “zsebvaku” koppintása. Az YN200 egy TTL + HSS vaku 200Ws teljesítménnyel, és fix barebulb villanócsővel, vagyis nem cserélhető a villanófeje, mint a Godoxé. Ebbe a vakuba már az új 560TX PRO vezérlőrendszer került. A pontos ára az YN200-nak sem ismert egyelőre, de 250 dollárról pletykálnak, ami csak picivel olcsóbb a Godox AD200-nál. Erre viszont azt mondanám, hogy azt az 50 dollár pluszt mindenképpen megéri a cserélhető villanófej, és összességében nézve a kiforrottabb, szofisztikáltabb vakurendszer, amivel a Godox rendelkezik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .