MEGOSZTÁS

A kedves kollégáim mindig meglepnek valami testhezálló feladattal, most egy objektívre rászorult polárszűrő levételére kért meg egyikük.
Gondoltam mivel ez nem egyedi eset, Nektek is segítség lehet ez az egyszerű megoldás, amihez semmilyen extra eszköz nem szükséges.

Az UV szűrőket manapság már csak fizikai védelemre használjuk így megvételkor felkerül az objektívre és évekik rajta van, de egy polár szűrő is könnyen az objektíven maradhat. Az apró menet igencsak jól képes tartani, főleg ha egy kis kosz, pára is lerakódik benne. A vékony kialakítású szűrőkön különösen nehéz fogást találni, főleg egy polár szűrőn aminek elforog az első része.

Egy fogóval mégsem esik neki az ember, hogy megpróbálja letekerni, szinte biztos, hogy sérülne a szűrő, vagy akár az objektívben is kárt tehetünk.
Körülnéztem a közvetlen környezetemben és egy hálózati kábel felkeltette az érdeklődésemet.

Akik esetleg autószerelésben jártasok, vagy láttak már olajszűrő cserét, az elv itt is hasonló, a lehető legnagyobb felületen megfogni a szűrőt.
Nincs más dolgunk tehát mint egy hurkot képezni a hálózati kábelből, ezt szorosan ráilleszteni körbe a szűrőre és ahol a kábel két végét összefogjuk már meg is van egy kar amivel erőfeszítés nélkül letekerhető a rászorult szűrő.

Segítségre van szükséged? Hozd be bátran a Mikrosatba!

Mindig gondoskodjuk az objektívek, szűrők tisztaságáról. Egy egyszerű objektív tisztítóval bárhol könnyedén eltávolíthatjuk a lencsékre került szennyeződéseket.


Szerezd be még ma!
Itt találod –>
vagy
Itt egy másik változatot –>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .