MEGOSZTÁS

30 éve találták fel az Airstar ballont. Ha nem tudod mi ez, ne csüggedj, én se tudtam, hogy így hívják. Pedig a hatását szinte minden filmben látod. Az alábbi videóból pedig kiderül, hogyan tudod viszonylag olcsón reprodukálni.

Régen a filmes éjszakai jeleneteket nappal vették fel műfény filmre, alexpózva, ami nappal ugye sötét tónusú, kékes hatást eredményezett, így olyan volt a látvány, mintha holdfénynél készült volna. Ezt hívták filmes berkekben amerikai éjszakának. Manapság az éjszakai jeleneteket éjszaka veszik fel. Érdemes megnézni a Trónok harca “Így készült”-videóit, amiben elmondják, hogy a monumentális csatajelenetet, a Mások és a holtak támadását, vagyis azt az egy epizódnyi, ultrasötét éjszakai harcot, aminél be kellett sötétíteni a szobát, hogy láss valamit a TV-n, na azt hónapokig forgatták, úgy, hogy szinte kizárólag estétől reggelig dolgozott a többszázfős stáb. Az más kérdés, hogy a Trónok harca ezen epizódja nem azért volt ilyen sötét, mert a filmesek nem tudtak rendesen világítani, hanem azért, hogy egyrészt nyomasztóbb legyen a néző számára, másrészt így kevesebbet kell effektezni, kevesebb CGI-re volt szükség, hiszen a környezetből gyakorlatilag semmi nem látszik.

De ha világítani kell éjszaka…na akkor szedik elő a filmesek az Airstart,

ami egy hatalmas, héliummal töltött, magasan lebegő, világító ballon.

A Karib-tenger kalózai forgatása

Ezzel lehet mindenféle éjszakai világítós trükköt megoldani, ha magasan van Holdfényt, ha alacsonyan, akkor leszálló UFÓ fényét, atomvillanást, autó éjszakai bevilágítását, ha több van, akkor egy általános, szórt ala,pfényt, és még sorolhatnám.

Ezzel csak egy baj van, hogy az eredeti Airstar egy vagyonba kerül, mint minden filmes okosság.

Szerencsénkre az alábbi videóban bemutatják, hogyan lehet egy hasonló világító jószágot házilag összebarkácsolni féligáteresztő zuhanyfüggönyből (hejj, ez a zuhanyfüggöny mindig jóbarátja a DIY fotósoknak!), boltban kapható LED-szalagból, vasalóval, és némi kitartással. Így sem lesz olcsó, a videó szerint nagyjából 300 dollárból jön ki, amibe a srác szerintem a héliumot bele sem számolta, ami megintcsak nem egy olcsó mulatság. Aki rendelt már a gyereknek héliumos lufikat, az tudja… 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..