MEGOSZTÁS

Miközben egyesek a mobiltelóhoz használható LED lámpától várják a fotográfia végérvényes megváltoztatását, addig a Godox valóban különleges, a fotózást talán ténylegesen megváltoztatni tudó lámpát mutatott be. A LED, és a vaku kombinálása nem új ötlet, de ez az első eset, hogy egy nagy gyártó is megcsinálta. Mégse nagyon beszél róla a fotós világsajtó…

A Godox FV150 és FV200 lámpák hivatalos megnevezése High Speed Sync Flash LED Light. Ha ez a technológia elterjed, akkor reméljük lesz valami rövidebb neve is. 5 évvel ezelőtt hasonlót már bemutatott más gyártó is, ez volt a Kickstarteren útjára indult LED Light Cube, végül nem tudni mi lett velük. A Godox most felkarolta a technológiát, aminek a lényege az, hogy ez a lámpa egyszerre LED-es állandófény, és HSS vaku. Értsd tud folyamatosan is világítani, illetve tud villanófényként is működni (vaku módban a fénye erősebb is, elméletileg egy jó 2-2,5FÉ-kel, ld a lentebbi képsorozaton) így gyors mozgást is könnyedén megfagyaszhatunk vele, akár 10fps sorozat mellett (HSS módban 8fps).

Mindez egy készülékben, 150 illetve 200W teljesítményen, 5600 Kelvinen, Godox X-System rádiós rendszerrel, Bowens bajonettel, távirányítási lehetőséggel, és egyelőre csak hálózatról, tehát nem akkus.

Ezt a kütyüt mindenképpen le fogjuk tesztelni, amint lehet, mert nagyon érdekes koncept.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..