MEGOSZTÁS

Aki még nem ismerte volna, annak mondom, hogy a világ legjobb rendszervaku tartója Bowens adapterrel a Godox S1. Masszív, könnyű használni és biztonságos a vakura nézve. De a Godox most bemutatta az S2-t, amivel még magasabbra emelték a lécet.

Egyet még gyorsan elmondok, mert erről külön cikket írni nem szeretnék. A Godox S1 annak idején átesett egy ráncfelvarráson, csak a Godox ezt akkor nem verte nagy dobra. Nekem van első generációs verzió is belőle, és van második generáció is, a különbség köztük annyi, hogy a második generációnál a fej billentő mechnizmusa fogazattal van ellátva, így nehezebb fényformálók alatt sem fittyed le, továbbá a kart – kihúzva -szorítás/lazítás nélkül el lehet forgatni, így nem fordulhat elő, hogy szorítás közben elakad mondjuk egy beauty-dish-ben és nem lehet tovább fordítani emiatt. Ezen kívül a vakurögzítést is precízebben oldották meg a 2. generációnál, mert az elsőnél csak egy anyacsavar volt besüllyesztve fent, ami rendszeresen ki tudott jönni, és ez nehezítette a fotós dolgát.

Na ennyit a múltról, most itt a jövő. Az új Godox S2 tehát a méltán népszerű vakuadapter immáron 3. generációja. A legfőbb ok a fejlesztésére az volt, hogy az előd S1-be a Godox AD200-ak épphogy, a kör alakú villanófeje V1 vaku pedig konkrétan sehogy nem fért bele. Emiatt a Godox bemutatott egy olyan változatot az S2 formájában, amibe már ezek az újabb termékek is biztonsággal rögzíthetők.

Ezen kívül a Godox S2 még kisebb, kompaktabb is lett elődjénél, több helyen áttervezték, sőt még az AD400 stúdióvakuval is kompatibilis annak gyári Bowens adaptere helyett, így aki többféle Godox vakut használ, annak elég egyféle Bowens adaptert vinnie akkor is, ha az egyik vaku egy AD400.

Szívből ajánlom ezt a terméket, én már évek óta használom az elődjét, és imádom!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .