MEGOSZTÁS

Az ARRI legújabb lámpájától tuti leesik az állad. Íme az Orbiter, egy innovatív, filmes világítóeszköz profiknak.

Az ARRI bemutatta az Orbiter nevű LED lámpáját, ami új, speciális ARRI Spectra LED-ekkel rendelkezik (6 színből áll), nagyteljesítményű, fényformálókat (akár softboxot is) tehetünk rá, mivel bajonettes (Chimera), a fénye fókuszálható, színhőmérséklete tág határok közt állítható, egy gombnyomásra is radikálisan megváltoztatható, mitöbb automatikusan igazodik a környezeti fény színhőmérsékletéhez. Van benne színhőmérséklet mérő, környezeti fényerősség mérő, 3-tengelyű gyorsulásmérő, magnetométer, és hőmérséklet érzékelés. Az Orbiter távvezérelhető, akár a saját, kivehető vezérlőpaneljével, akár vezeték nélkül. Gyakorlatilag ami ebbe a lámpába belekerült, azt mindent most fejlesztettek ki, abszolút innovatív technológia minden szinten, szóval bármit lehet mondani rá, csak azt nem hogy ez egy hagyományos LED lámpa lenne. Nagyjából ez a szint a világítástechnika jövője. Ha eddig azon tűnődtél, hogy hova lehet még fejleszteni egy egyszerű állandófényű lámpát, akkor csak nézd meg mit tud az Orbiter.

De nem is szaporítom a szót, az alábbi videóban mindent bemutatnak, példákkal illusztrálva, amit meg nem találsz meg ebben, azt megtalálod az ARRI által készített microsite-on, illetve egy részletes bemutatást angolul itt.

Az Orbiter árát az ARRI még nem közölte, de ne reménykedjünk. Ez biztosan egy kocsi ára lesz. Jövő év első negyedévében kerül piacra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..