MEGOSZTÁS

Bár még csak az USA-ban promózzák…már megint. 🙁

Az Adorama Flashpoint termékekhez (a Godox amerikai megfelelőjéhez) újabb kiegészítő vált elérhetővé, ez pedig az XP400 boom fej. Jó eséllyel azért Godox márkanéven a világ többi részén is kapható lesz, ugyanis az alábbi képen látszik, hogy nem Flashpoint XP400 van ráírva, hanem Godox H400P, ami a Godox saját márka és típusjelzése a boom fejekre, ilyen néven árulják őket a világ USA-n kívüli részén.

A 400Ws-os szeparált fejjel azt érhetjük el, hogy maga a villanófej jóval könnyebb lesz azáltal, hogy a kondenzátorokat, elektronikát elkülönítjük, így könnyebben lehet egy boom-állványon elhelyezni, vagy rúdon kézben tartani. Ilyen fej korábban is létezett a Godox AD600BM-hez, illetve a Godox AD200-hoz, viszont az új PRO szériához a H400P az első darab. Remélhetőleg az AD600 PRO-hoz is adnak majd ki hasonlót. UPDATE: Elnézést, már létezik.

Fontos, hogy a Godox kihangsúlyozza, hogy a boom-fej használata nem jár energiaveszteséggel, ami egy új dolog, ugyanis a régi modellek esetében egy negyed-fél fényérték veszteséggel számolni kellett.

Az USA-ban 110 dollárért előrendelhető, így ha itthon kapható lesz, az valahol 40ezer Ft környékén várható majd.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .