MEGOSZTÁS

Az alábbi videó bemutat néhány alapvető világítási trükköt. Rutinos rókáknak semmi újdonság, zöldfülűek pedig rácsodálkozhatnak a zseniális mozifilmes példákra. Igen, a nagyok se csinálják másképp, mint ahogy legközelebb Te fogod…max tudatosabban.

Sokszor elmondtam már, de ismét megteszem. Egy fotó nem a kamerától, nem az objektívtől, és nem a minél csinosabb modelltől lesz egyedi és stílusos, hovatovább igazán tetszetős, ami megragadja a néző figyelmét, aki azt gondolja, hogy “hát igen, ilyet én nem tudok csinálni”…hanem többek közt a világítástól, a világítás okozta hangulattól, atmoszférától. Az ebben rejlő játéklehetőségek pedig szinte végtelenek, mert bár nincs túl sokfajta alapvilágítás, de ezek variálása, a játék a szögekkel, távolságokkal, az intenzitással, a fény formálásával, színezésével, a háttér-előtér megválasztásával szinte kimeríthetetlen tárházát kapjuk az atmoszféra létrehozásának. És akkor ehhez jön még az, ahogy a modell mozog, gesztikulál, ehhez jön az enteriőr, ehhez jön a ruházat, majd pedig a választott látószög és képkivágás. Milliónyi eredményt szülhet néhány változó, mégis a legtöbb fotós az AF-re, az ISO-ra meg a dinamikatartományra van ráfeszülve, ami a legkevesebbet adja az egészhez. Na jó, az AF fontos, azért nem árt, ha az a zseniális fotó amit készítünk még éles is. 😀

Azóval az alábbi videóban láthatunk néhány alapvilágítást, stúdiós, aztán pedig ismert filmes illusztrációkkal. Drámai low-key, könnyed hight-key, sejtelmes Spielberg-‘”gégen”, és Rembrandt-háromszögek mindenfelé. Nézzétek figyelmesen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .