MEGOSZTÁS

Új, a mai kornak megfelelő vakut mutatott be az itthon kevésbé ismert, de az USA-ban nagy népszerűségnek örvendő gyártó.

A Paul C. Buff régi motoros a stúdiótechnikában, de elsődleges piacuk a USA-ra korlátozódik. Az elmúlt években azonban ők is kissé lemaradtak a technikával, de a most bemutatott LINK nevű vaku azt hiszem maradéktalanul felzárkóztatta a céget a legnagyobbak közé.

A Paul C. Buff, vagy röviden csak Buff LINK nagyon hasonló a Godox AD600 Pro-hoz, csupán teljesítményben van eltérés. A LINK egy 800Ws-os vaku, mely üzemelhet hálózatról, vagy lecsatolható akkumulátorról. A napfény színhőmérsékletű LED beállítófény teljesítményét nem adja meg a gyártó pontosan, csak annyit írnak, hogy 800W halogén reflektor fényének felel meg, tehát videózásra, vagy állandó fénnyel való fotózásra is alkalmas. A LINK beépített vevővel rendelkezik (a Buff saját rendszért támogatja), TTL+HSS-t is tud, továbbá állítható a karakterisztikája, hogy inkább gyors villanási idejű legyen (t0.1 1/15400s) akciófotózáshoz, vagy inkább precíz színhőmérsékletet adjon (+/- 100K) tárgy-, vagy reklámfotózáshoz.

A Paul C. Buff vakuk azonban továbbra is Balcar bajonettesek, kérdés, hogy 2020-ban lehet-e még ezzel versenyképesnek maradni a piacon? A Buff LINK 900 dolláros áron kerül forgalomba az USA-ban, ami nem nevezhető túl akciósnak sem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .