MEGOSZTÁS

A Godox bemutatta a VL sorozatú LED lámpáit.

Az új LED széria 150W, 200W és 300W teljesítménnyel kerül a piacra, és Bowens bajonettes. Tudnak hálózatról és akkuról is működni, és természetesen ezek is távirányíthatók, 433Mhz-en és Bluetoothon keresztül is. A bennük lévő LED kiemelkedő minőségű, CRI 96+ és TLCI 95+ besorolással rendelkeznek, vagyis precízen lefedik a teljes színspektrumot az 5600K-es színhőmérsékletük mellett. A lámpák állványra tehetők és függeszthetők is, és mind a lámpa, mind a vezérlése aktív hűtést kapott.

Felteheted a kérdést, hogy van már SL-szériájú LED, FV-szériájú LED, és van az S30 is, mi a különbség köztük? Mondom:

  • A Godox SL Bowens bajonettes, és belépő szintet képvisel, 60, 100, 150 és 200W teljesítménnyel kapható, a LED-je alacsonyabb CRI besorolású, és kapható napfény-fehér, illetve halogén-sárga színhővel is. Hálózatról üzemel. Ehhez képest a VL a profi szint, vagy legalábbis magasabb kategória.
  • A Godox FV széria Bowens bajonettes, és egy speciális lámpa, ami képes HSS vakuként, és folyamatos fényként is üzemelni, 150 és 200W-os kivitelben kapható, hálózatról működik.
  • A Godox S30 egy pici, akkumulátoros, fókuszálható lencsés LED lámpa, nem Bowens bajonettes. A mérete alig nagyobb az AD200 zsebvakunál.

Elmondható még továbbá, hogy míg az SL és az FV széria esetében a vakun hagyományos, 230V-os tápkábel csatlakozás van, és a gombok, kijelző, vezérlés a lámpa hátulján történik, addig az VL szérián a vezérlést a külső tápegységen kell végezni, melyhez egy DIN csatlakozóval kötődik a lámpa. A lámpatesten tehát semmilyen kezelőszerv nem található. A külső tápegység rendelkezik a beépített rádiós vevőkkel (433MHz távirányítóhoz, Bluetooth a telefonnal vezérléshez, ezért a dupla antenna), és nem csak hálózatról üzemel, de tehetünk rá Sony NP akkukat is, így a VL széria tud akkumulátorról és hálózatról egyaránt üzemelni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .