MEGOSZTÁS

Igazi 21. századi kütyü a Mirfak minilámpája, melyet mobilhoz, vagy drónhoz használhatunk, vagy simán csak fotóstáskában turkáláshoz sötétben.

A Mirfak Moin egy aprócska, kocka formájú, 10 méterig vízálló LED lámpa. A házon mindössze egy mágneses töltőcsatlakozás, és egy világító gomb található, továbbá egy állványmenet. Az említett gombnak rengeteg funkciója van, egyszeri, többszöri, rövid vagy hosszú nyomásra, ha ritkán használja az ember, nagyjából sosem fogja megjegyezni. Szerencsére azonban a Moin bluetooth csatlakozást is kapott, telefonos applikációból lehet vezérelni, így a legkényelmesebb működtetés grafikus felületen valósul meg.

A Mirfak Moin 3200-5600K színnel tud világítani, melyekért 3-3 SMD LED felel. Ebből fakadóan a legerősebb fénye akkor van, ha mind a 6 LED maxon világít (kb. 4400K), továbbá bekapcsoljuk az appban a Super Bright üzemmódot. Ha a fényerő maximalizálása a cél, akkor ki kell húzni a LED-ek elé becsúsztatott, fehér, féligáteresztő szűrőt, aminek szerény véleményem szerint 1 méternél nagyobb távolságról világítva amúgysincs sok értelme. Cserébe sokat lefog a lámpa fényéből.

Az applikációban látjuk az aktuális fényerőt, az akkutöltöttséget, állítani tudjuk a fényerőt és a színhőmérsékletet, továbbá a villogó üzemmód paramétereit. A Moin akár 1/100s gyorsaságú villanásra is képes. Szükség esetén morse jelet is küldhetünk vele, nem csak SOS-t, hanem bármit, amit beírunk az appban. Ha már egyszer beírtuk, utána nem is kell hozzá az app, csak háromszor megnyomjuk a hátulján a gombot, és már nyomatja is a morse fényjelet.

Ami a fényerőt illeti, nyilván nem egy betyáros erejű lámpa, de mobilos fotózáshoz, vagy akár egy drónra szerelve (mindössze 73 gramm), fentről világítva – nem túl nagy távolságról – jó lehet. Gyárilag adnak hozzá egy öntapadós, egészen erős mágneskorongot is, ezzel bárhová felpattinthatjuk a lámpát, amin megtapad a ragasztó (pl. mobil hátuljára). Felrakhatjuk különféle rögzítési módokon (pl. egy kisebb Manfrotto Magic Armmal) a kamera vakupapucsára is AF-segédfénynek, vagy kamerára munkafénynek. Ha meg már van ilyenünk, csak simán bedobhatjuk a fotóstáskába is, és ha sötétben keresünk valamit, arra is jó. Az akkuja egy töltéssel 2 órát bír, és lehetőség van egyszerre 5 Moint vezérelni az applikációval.

A Mirfak Moin nem drága, 17.900 Ft-os ára szerintem teljesen vállalható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .